artikel

Stark kritik mot beslut att sälja

Oppositionen i Fagersta är starkt kritisk mot beslutet att sälja Brukskontoret och Norra station för att sedan hyra in sig i byggnaderna. Detta eftersom nuvarande lokaler kan komma att kosta skjortan. Dessutom fortsätts Fagerstaborna att vilseledas om tidplanen.

Vänsterpartiet lade fram ett förslag vid tisdagens kommunstyrelsemöte om att sälja de båda fastigheterna, men inte hyra in sig där utan stanna kvar på Norbergsvägen.

– Det finns inga flyttkostnader redovisade och det kommer att bli kostnader som inte är redovisade, säger vänsterledaren Hans Granlund och hänvisar till gränsdragningen vad den nya ägaren och kommunen ska betala.

– Flyttkostnader och gränsdragningsdokumentet det vill säga vad hyresvärden och hyresgästen ska betala är inte redovisade, säger Hans Granlund och påpekar att det heller inte är klart vad som ska ske med nuvarande lokaler som tickar på med en kostnad på sex miljoner kronor per år för skattebetalarna.

SD-ledaren Christer Borg påpekar att partiets linje från början varit att inte köpa Brukskontoret och att det saknas en plan för de befintliga kommunlokalerna.

– Dessa kommer vi att få betala för då de står tomma. Internhyrorna där ligger idag på över sex miljoner. Tomma fastigheter kostar pengar. Och vem ska vilja hyra dem utan att det ska renoveras för åtskilliga miljoner, säger Christer Borg.

Men majoriteten i form av S och M valde ändå att driva igenom affären. Fagersta kommun har haft stora kostnader för att byggnaderna stått tomma sedan de köptes.
Nu återstår att se vad man har för planer med Norbergsvägen 19 och 21.

Beskedet på kommunens Facebooksida har rubriken ”Vi flyttar till Brukskontoret redan nästa höst.”
Men i ett mess till Fagersta Nyheter för två år sedan skrev kommunalrådet Marino Wallsten att flytten skulle börja i slutet av 2018.
Men nu är det ”redan” 2020 som gäller.

Bilden kan innehålla: 1 person, glasögon och närbild
Bilden kan innehålla: växt, träd och utomhus
Bilden kan innehålla: hus, himmel och utomhus
Fagersta nyheter
3 december 2019

Dela den här sidan:

Kopiera länk