artikel

Socialdemokraterna pratar om jobb – men inte hur de ska skapa dem

Vi i Vänsterpartiet har inlett vår valkampanj med de mänskliga behoven i fokus. Vi prioriterar kärnfrågor, en plattform som lyfter vår omgivning till en förutsägbar framtid. Familjen, skolan och föreningslivet är meningsfulla investeringar som skapar trygghet och formar vår tillvaro.

Detta är i fokus utan att förringa andra nödvändigheter som äldrevård, jobb och miljö. Socialdemokraterna säger: ”jobb skapar trygghet” javisst men bara ekonomisk trygghet och bara för vissa.

Naivt tittar S på otryggheten som ett tekniskt problem, utan att ha en förebyggande åtgärdsplan, som att öka medvetenheten, minska segregationen och förstärka familjen.

Å ena sidan, kommer 26,7 procent arbetslösa bland de utrikesfödda att sakna trygghet, vilket i mina öron betyder ”tryggheten gäller inte alla” utan bara de som har ynnesten att ha jobb eller har rätt postnummer. Å andra sidan, vad görs åt de 26,7 procenten?

Socialdemokraterna pratar om jobb utan att förklara för oss hur de ska skapa jobben. Att lyfta jobb som primärt trygghetsskapande är att förbise den verkliga orsaken till otryggheten. S försöker presentera sig som ett ansvarsfullt parti, som ändock har haft åtta år på sig att göra väsentlig förändring utan att lyckas. Detta om Socialdemokraterna.

Sverigedemokraterna behöver inte lika mycket utrymme! Förutom ”svarta fläcken” och övervakningskamerorna vet man inte vad de planerar för Fagersta.

Vi i Vänsterpartiet har en plan!

Till att börja med:

Anpassade utbildningsformer till människor som har språksvårigheter, det finns många yrken man klarar av utan att behöva ha avancerade språkkunskaper. Vi behöver möta människorna där de befinner sig, inte belasta dem med krav så att misslyckandet blir ett faktum som vi bekräftar, vilket kväver människors drömmar.

Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunens arbetsförmedlare. Anställa flera kommunala arbetsförmedlare. Kanske en beteendevetare eller kurator för att stötta och motivera.

Uppmuntra och hjälpa till med Sociala företag utan att skapa lokalkonkurrens.

Vi behöver lösa problemen och inte röra ihop dem.

Hassan Chabbani

Vänsterpartiet Fagersta

Fagersta Nyheter,
29 Augusti, 2022

Dela den här sidan:

Kopiera länk